50FQ5EG - éles

A Sharp továbbra sem hajlandó feladni erős pozícióját a televíziós iparágban, ahogyan a CES kiállításon is láthattuk, ahol bemutatták legújabb fejlesztéseiket.

50fq5eg_eles.png

A márka hazai forgalmazója közölte velünk nemrég, hogy Magyarországra érkezik a vállalat új középkategóriás televíziója, mely a Sharp 50FQ5EG típusjelzést viseli, és kvantumpontos technológiára és Google TV platformra épül. Ebből a modellből már kaptunk is egy tesztpéldányt.

A Sharp 50FQ5EG külső megjelenésében nagyon hasonlít egy korábbi modellre, a már általunk tesztelt 55EQ3EA televízióra.

Ez azonban nem probléma, hiszen a megjelenése markáns, még ha nem is mondható igazán egyedinek.

A nagy kijelzőt egy vékony, ki-be kapcsolt állapotban alig látható keret övezi, alul pedig egy rács található, ami mögött a nézők felé fordított hangszórók helyezkednek el.

Az alumínium készülékház érdekes, szokatlan, matt sötétszürke színű, amely fényben kissé zöldes árnyalatot mutat (amit a fotók nem igazán adnak vissza), de szerintünk igen jól sikerült választás volt.

A szokásos VESA konzolnak köszönhetően a képernyő könnyen felszerelhető a falra, de vékony, hajlított talpon is nyugodtan áll a helyén.

Stabilan tart, így nem csúszkál vagy billeg, bár nem lehet forgatni vagy döntögetni a képernyőt, ami azonban nem meglepő, tekintve hogy ez manapság a legtöbb televízióra jellemző.

A csatlakozókat a hátlapra helyezték, két HDMI 2.1, két HDMI 2.0, két USB 2.0, valamint egy-egy Ethernet, kompozit, analóg és optikai digitális audio csatlakozó található rajta, és természetesen van rajta egy fizetős digitális tévéműsorokhoz szükséges CI+ slot is.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr8118368383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása