Xiaomi TV S85: Felsőkategóriás Mini LED Okos TV

A Xiaomi által kínált TV-k skálája a belépő szinttől egészen a felső kategóriáig terjed, és a Xiaomi TV S85 a felső kategóriás választékot képviseli, főként azért, mert ez egy mini LED TV.

xiaomi_tv_s85_felsokategorias_mini_led_okos_tv.png

Ez az 85 hüvelykes TV közel 2 méter széles, tehát rendkívül nagy méretű.

A készülék egy 4K felbontású, mini LED technológiával szerelt TV, amely kiemelkedő kontrasztot és mély feketét biztosít, ennek az oka pedig a háttérvilágításban keresendő.

A legolcsóbb megoldás az élek mentén elhelyezett megvilágítás (edge lighting), de a valódi háttérvilágítás sokkal jobb eredményeket nyújt, ahol számos LED található a kijelző mögött (full array).

A mini LED technológiánál hasonló elrendezés figyelhető meg, de sokkal több LED-et (akár több ezer vagy tízezer darabot is) használnak a kijelző megvilágításához.

A mini LEDnek az az előnye, hogy a világítás nagyon kis területeken is ki- vagy bekapcsolható, így a fekete színek valóban mélyek maradhatnak, mivel a nem használt területeken a világítás teljesen kikapcsolt állapotban van, és a fény sem szivárog át.

A fényerőssége 1200 nit, a képfrissítési ráta 144 Hz, de rendelkezik egy játék üzemmóddal is, amely akár 240 Hz-es frissítési rátát is lehetővé tesz, 4 ms válaszidő mellett, tehát alkalmas játékra is (VRR, FreeSync, valamint MEMC, HDR10+, HLG, IMAX Enhanced támogatással).

Ez egy okos TV, amely HyperOS rendszerrel van ellátva, 4 GB RAM-mal, 64 GB tárhellyel és 25 W teljesítményű Dolby Atmos hangrendszerrel.

Ezenkívül rendelkezik HDMI 2.1, HDMI 2.0 eARC, USB 3.0, LAN, NFC, wifi 6 és bluetooth 5.2 csatlakozókkal is.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr2918376311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása