A Fekete Péntek előtt elvárhatjuk az Intel Battlemage GPU-k megjelenését

Az Embedded World 2024 rendezvényen Németországban az Intel bemutatta hat új Arc Alchemist grafikus kártyáját, melyek két évvel az első Alchemist modellek után érkeznek. Bár a figyelem fókuszába az új modellek kerültek, mégis szó esett a sorozat utódjáról is.

a_fekete_pentek_elott_elvarhatjuk_az_intel_battlemage_gpu-k_megjeleneset.png

A következő generációs GPU-architektúra, melyet Xe2-HPG vagy Xe2-LPG néven is emlegetnek, még az idén bemutatkozhat a Lunar Lake SoC alatt. Viszont a játékosoknak és a munkaállomásokra szánt következő Arc Bx00 sorozatról továbbra is kevés információ áll rendelkezésre.

A ComputerBase értesülései szerint a Battlemage sorozat debütálása előtt, még idén, november 29-én, a Fekete Péntek előtt várható. Ez az időzítés kulcsfontosságú, mivel a hardvergyártók, különösen a játékosokat célozva, mindig igyekeznek új termékeket piacra dobni az ünnepi szezon előtt.

Az Intel hivatalosan továbbra is visszafogottan nyilatkozott a Battlemage sorozatról, de megerősítették, hogy minden a tervek szerint halad. Hangsúlyozták, hogy jelenleg a szoftverfejlesztésre összpontosítanak, tehát a hardver vélhetően már kész, és az erőforrásaikat a Celestialra, azaz a Battlemage utáni architektúrára irányították.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr2818385327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása