Arc A770 OC videokártya

Több eltérés természetesen létezik, bár ezekre most nem térnék ki részletesen. Fontos megemlíteni a Textúratöltési-rátát, amely a nagyobb kártyánál 614.4 GT/s, míg a kisebbnél ez az érték 537.6 GT/s. Ami a TFLOP-ot illeti, a Performance FP16 esetén 39.3 TFLOPS vs 34.4 TFLOPS, míg a Performance FP32 esetén 19.7 TFLOPS vs 17.2 TFLOPS eredményeket kaphatunk.

arc_a770_oc_videokartyarol.png

De mi ennek a konkrét játékélményben való jelentősége? Valójában nem annyira sokat, mint amennyire gondolnánk, mivel mindkét kártya a középkategóriába tartozik. Ezért a nagyobb kártya is bizonyos korlátokkal rendelkezik, bár tény, hogy míg a 770 gyakran verseng a felsőbb kategóriás kártyákkal, addig a 750-nél nem kell aggódnunk a nagyobb és drágább modellek miatt. A kisebb kártya teljesítményben azt nyújtja, amit elvárhatunk egy ilyen szegmensben.

Ami a játékokat illeti, már teszteltük őket a legfrissebb címekkel. Előfordult, hogy vissza kellett vennünk a 4K felbontást, hogy belefértünk a 8GB GDDR6 memóriába, de néha korlátoznunk kellett az FPS-t is. Ez azonban csak az újonnan megjelent játékokra volt jellemző, de várható, hogy a következő generációs játékoknál is hasonló helyzet áll majd elő, mivel a PC optimalizálása manapság nem mindig könnyű. A maximális felbontás akár 7680 x 4320 pixel is lehet, ami nem semmi.

Mindez teljesen elfogadható (különösen az ár figyelembevételével), és bátran kijelenthető, hogy a következő években nem várhatóak komoly teljesítményproblémák – csak nem szabad mindent túlzásba vinni. A kimenetek terén ugyanazokat a csatlakozókat kapjuk, mint a 770 esetében, ideértve egy HDMI 2.1-et és három DisplayPort 2.0-át. A hűtést egy 92mm-es FrostBlade 2.0 ventilátor és egy ötödik generációs AeroBlade 3D biztosítja, ami hatékonyan hűti a rendszert, még nagy terhelés mellett sem észleltünk jelentős felmelegedést vagy lassulást.

A kártya tulajdonságait és teljesítményét a Predator BiFrost Utility alkalmazással könnyedén szabályozhatjuk, természetesen figyelembe véve a megfelelő korlátokat. A kártya OSD (On-Screen Display) funkcióval rendelkezik, így az aktuális állapotokat közvetlenül a képernyőre is kiírhatja, bár ez már inkább elvárt standard, semmint extra szolgáltatás. Az Xe Super Sampling (XeSS) és a DirectX 12 Ultimate támogatás szintén része ennek a kártyának, így a legújabb grafikai technológiák jó ideig támogatottak lesznek.

Az új Intel grafikus kártyákról és azok előnyeiről részletesebben az említett Acer Predator BiFrost Intel Arc A770 OC tesztben olvashatunk, érdemes áttekinteni azt is, ha további információkra van szükségünk – ez a kártya gyakorlatilag minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amit már említettünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr7818321027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása