Hogyan lehet lehűteni a mobiltelefont a megfelelő hőmérsékletre?

Általánosságban elmondható, hogy a mobiltelefon optimális működéséhez ideálisnak tekinthető hőmérsékleti tartomány 20 és 25 fok között van. Ez csupán egy referenciaérték.

hogyan_lehet_lehuteni_a_mobiltelefont.png

A készülék továbbra is működik, ha a környezeti hőmérséklet ezen a tartományon kívül esik. Problémák csak akkor merülnek fel, ha rendkívül magas hőmérséklet van jelen.

Egy másik gyakori ok a mobiltelefon túlmelegedésének a töltő. Néha nem hivatalos töltőket használunk. Habár úgy tűnhet, hogy hibamentesen működnek, időnként lassú töltést végeznek, ami szintén nem megfelelő, és túl sok hőt közvetítenek az okostelefonra.

Egy hivatalos töltő is problémákat okozhat, például gyártási hibát mutathat, ami veszélyeztetheti a telefon épségét. Ezért fontos figyelni, hol helyezkedik el a telefon töltőportja: ha az alul van, valószínűleg a töltőben lehet a probléma.

Még a legjobb okostelefonok is túlmelegedhetnek, ha hosszú ideig folyamatosan intenzíven használjuk őket. Hosszú órákon át videojátékokkal játszunk, vagy videókat, filmeket nézünk, ami a telefonokat a határokig terheli.

Ennek a túlmelegedésnek az az oka, hogy a mobiltelefonok erőforrásigényes alkalmazásokat futtatnak, ami miatt a hardver hőmérséklete emelkedik. Ezután szükséges valamilyen módon lehűteni a telefont, de először pár órán át hagyni kell pihenni.

Rossz ötlet a telefonunkat kiteszni a napsütésnek vagy olyan helyekre helyezni, ahol túl magas a hőmérséklet, például egy forró autó kesztyűtartójába egy nyári napon. A telefon biztosan felmelegszik, és ha eléri a bizonyos határt, hibásodhat meg vagy leállhat.

Fontos figyelni a telefon helyes "légzésére" is. Gyakori példa az, amikor a telefon a párnán van elhelyezve alvás közben, ez pedig akadályozza a levegő áramlását a készülékbe és kifelé. Ez egy módja annak, hogy az okostelefon "megfulladjon" és veszélyesen felmelegedjen.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr4918336411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása