Az első kanadai város, amelyet már csak QR kóddal lehet elhagyni

A Szent Lőrinc-öböl partjainál fekvő Magdaléna-szigetek különleges szigetcsoportot alkotnak, melyet 12 kisebb sziget alkot. Itt mintegy 15 ezer ember él, akik közül sokan a 18-19. századi hajótörések áldozatainak leszármazottai.

az_elso_kanadai_varos_amelyet_mar_csak_qr_koddal_lehet_elhagyni.png

Azonban most nem ez a történet központi része, hanem az a döntés, melyet a helyi önkormányzat hozott és mely a közösségi médiában már felbukkant, ám a főáramú médiát még nem érte el.

A szigetek elhagyásához (illetve érkezéséhez) a lakosoknak QR kódot kell használniuk.

Korábban csak a szolgáltatások igénybevételéhez kellett igazolni a személyazonosságot, például hajó- vagy repülőjegy esetén. Az önkormányzat most azonban úgy döntött, hogy minden mozgást QR kóddal kell igazolniuk a lakosoknak, ezzel tesztelve az új rendszert.

Az önkormányzat képviselőjének felvetették a kérdést, hogy miért alkalmazzák ezt a kínai módszert, ahol már az egyik helyről a másikra való utazáshoz QR kódot kell igazolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr7718396139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék


 

süti beállítások módosítása