Egy vadonatúj drónt dolgozott ki amely képes 800 km/órás sebességgel....

A dél-kaliforniai Mayman Aerospace bemutatta új, sugárhajtású, nagy sebességű, függőlegesen fel- és leszálló drónjainak termékcsaládját, melyek mesterséges intelligenciával vannak felszerelve.

egy_vadonatuj_dront_dolgozott_ki_amely_kepes_800_km_oras_sebesseggel.png

A Mayman szerint ezek a drónok békeidőben és konfliktusok során is felhasználhatók. A pilóta nélküli repülőgépek akár 800 km/h sebességgel is repülhetnek.

A drónok képesek szállítani mindent az orvosi ellátástól a Hellfire rakétákig. Az új Razor VTOL drónokat a Skyfield AI-irányított navigációs és vezérlő szoftver segíti.

A Razor drónok 0-800 kilométer/óra sebességtartományban képesek követni a helikoptereket és sugárhajtású vadászgépeket. A cég effektor drónját a drága cirkálórakéták olcsó alternatívájaként hirdetik.

Az AI-irányítású jármű lehetővé teszi a csomagok vagy rakéták pontos célba juttatását. A Razor akár 6000 méteres magasságban is repülhet, és nagy akár 454 kg tömegű csomagot is képes szállítani.

A drón rakétahordozóként is működhet, ezzel növelve a kisméretű levegő-levegő vagy levegő-föld rakéták hatótávolságát. A Brimstone vagy a Hellfire típusú rakétákat több mint 600 kilométerre képes eljuttatni.

A drón parancsra helyben maradhat, majd a rakétát a végső célmegjelölés után indíthatja el, ezzel növelve a rakétarendszerek hatótávolságát és pontosságát.

A Razor légi haszonjármű (AUV – air utility vehicle) a vállalat szerint ugyanolyan hasznos terhek szállítására képes, mint bármely más alternatív repülőgép, de sokkal kisebb méretű. A vállalat szerint bármilyen üzemanyaggal üzemeltethető.

A teherszállító drón egy 10 négyzetméternyi területről képes felszállni és leszállni, ami hatékony eszközzé teszi a katonai műveletekben. Emellett mesterséges intelligencia alapú navigációs rendszerrel és vezérléssel is rendelkezik.

A drón gyorsan emelkedhet, süllyedhet, veszteglésre képes és rendkívül manőverezőképes. A drónak önállóan képes fel- és leszállni minimális emberi beavatkozás mellett. A változattól függően a drónok 45 kg és 450 kg közötti terheket képesek szállítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr818405269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása