Miért választanak annyi Formula-1 versenyző lakóhelyül Monacót?

A hétvégi Monacói Forma-1 Nagydíjra számos versenyző könnyedén megközelítheti otthonról is. Lewis Hamilton, Max Verstappen, Charles Leclerc, Lando Norris, George Russell, Valtteri Bottas, Sergio Perez, Nico Hülkenberg és Alex Albon mindannyian rendelkeznek lakással ezen a helyen.

miert_valasztanak_annyi_formula-1_versenyzo_lakohelyul_monacot.png

De nemcsak ők, például a Mercedes korábbi vezetője, Toto Wolff is itt tartózkodik, és a korábbi pilóták közül Nico Rosbergnek, David Coulthardnak, Jenson Buttonnak és Mika Häkkinennek is itt van a bázisa.

Hol pontosan élnek, az rejtély marad, viszont biztos, hogy mindegyikük a világ egyik legkisebb országában, amely a luxusról híres, lakik.

Monacóban mindössze negyvenezer ember él, és közülük csak kevesebb mint a negyede született itt – ideértve Leclercet is. Ráadásul a lakosság mintegy egyharmada milliomos.

Monte-Carlóban, La Moneghettiben, Condaminében, Larvottóban, Fontvieille-ben vagy Monaco-Ville-ben ingatlant vásárolni valódi kihívás Magyarországhoz képest.

De miért választanak ennyien Forma-1-es versenyző Monacót otthonuknak?

Az első és talán legfontosabb ok, hogy Monaco az adóparadicsomok egyike.

Aki itt kíván élni, annak bizonyítania kell, hogy legalább 500 ezer fontja van a bankszámláján, és ha legalább felét az évnek itt tölti, az számíthat jelentős adóelőnyökre.

A helyi kormány nem vet ki semmilyen vagyonadót, helyi adót, ingatlanadót, és még a kamatadó sem létezik.

Ezeknek a neves embereknek különleges igényei vannak.

Monacóban a magánéletet szigorúan védik, és olyan biztonsági intézkedések vannak érvényben, mint semmilyen más városban.

miert_valasztanak_annyi_formula-1_versenyzo_lakohelyul_monacot_1.png

A helyi hatóságok határozottan fellépnek a paparazzik ellen.

Monaco híres biztonságáról is, hiszen a gazdag lakosoknak saját biztonsági szolgálataik vannak.

A város tele van kamerákkal, így tulajdonképpen felesleges, hogy rendőrök járőrözzenek az utcákon.

A Forma-1-es pilóták gyakran utaznak, és Monaco kiváló kiindulópont a versenyek között.

A nizzai repülőtér közelében található, ahol rendszeresen indulnak magánrepülők, emellett a monacói helikopterleszállóhelyről hét perc alatt elérhető a repülés.

Ráadásul az időjárás is kiváló, a Földközi-tenger partjának köszönhetően enyhe a tél, és átlagosan évente 300 napsütéses nap van.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr3918412491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása