Piacra kerül a világ legnagyobb kapacitású memóriakártyája

A Western Digital (WD) bemutatta a világ első 8 TB kapacitású SD-kártyáját és 4 TB kapacitású microSD-kártyáját, amivel a cég az élvonalba került.

piacra_kerul_a_vilag_legnagyobb_kapacitasu_memoriakartyaja.png

A SanDisk 8 TB-os SDUC UHS-I kártyájával akár 165 ezer 24 megapixeles nyers fájlt is tárolhatsz, míg a SanDisk 4 TB-os microSD-kártyájával több mint 660 játékot helyezhetsz el a Nintendo konzolodon.

Fontos azonban tudni, hogy a Western Digital által bejelentett mindkét új memóriakártya az UHS-I kategóriába tartozik, ami azt jelenti, hogy lassabbak, mint a piacon már elérhető legjobb, UHS-II-es SD-kártyák.

Valóban szükségünk van rájuk?

Ha figyelembe vesszük, hogy 1999-ben a legnagyobb SD-kártyák csupán 32 MB tárolókapacitással rendelkeztek, a 8 TB-os memóriakártya hatalmas előrelépés.

Az új memóriakártyák megjelenése az adattárolási technológia fejlődésének egyik mérföldkövét jelenti, ami különösen fontos lehet a profi felhasználók, például fotósok, videósok vagy akár a nagy mennyiségű adatot kezelő kutatók számára.

Az egyre nagyobb kapacitású kártyák lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy kevesebb eszközzel és kevesebb csere mellett dolgozzanak, ami nemcsak kényelmesebb, de hatékonyabb munkavégzést is biztosít.

Ugyanez igaz a drónokra is, ahol a nagy kapacitású microSD-kártyák jelentősen növelhetik az eszközök tárolókapacitását anélkül, hogy külső tárolóra lenne szükség.

Mindazonáltal a felhasználók óvatosan kezelik az ekkora tárolókapacitást.

Régi bevett gyakorlat, hogy a videókat és képeket több kártyára osztják szét – így, ha valamelyik kártya meghibásodik vagy elveszik, nem veszik el minden adat. Bár egy 8 TB-os kártya kényelmes lehet, sok szakember továbbra is inkább kisebb kapacitású kártyákat választ, hogy minimalizálja a kockázatokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr6518464503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása