Samsung QN800D: Neo QLED 8K televízió
Samsung QN800D: Neo QLED 8K televízió

A szigorúbb energiafogyasztási előírások miatt számos nagyvállalat úgy döntött, hogy 2024-ben leállítja az 8K technológiát. Azonban voltak olyanok is, akik vállalták a kihívást, és sikerült úgy alakítaniuk a termékeiket, hogy megfeleljenek az előírásoknak, így idén is piacra dobhattak olyan televíziókat, amelyek rendkívül nagy felbontást kínálnak.

samsung_qn800d_neo_qled_8k_televizio.png

Ebben a körben van a Samsung is, ami nem meglepő, mivel a dél-koreai cég már az első pillanattól ...

Az AMD elhalasztotta a Ryzen 9000-es processzorok bemutatóját
Az AMD elhalasztotta a Ryzen 9000-es processzorok bemutatóját

Az idei Computexen az AMD bemutatta az új Ryzen 9000-es processzorokat, köztük a 16 magos, 32 szálas csúcsmodellt, a Ryzen 9 9950X-et, amelyet a vállalat "a világ legerősebb asztali fogyasztói processzoraként" reklámozott.

az_amd_elhalasztotta_a_ryzen_9000-es_processzorok_bemutatojat.png

Az eredeti terv szerint ezek a processzorok július végén kerültek volna a boltokba, de az AMD most "óvatosságból" egy-két héttel elhalasztotta a bevezetést.

Nincs ok aggodalomra, nincsenek komoly problémák a processzorokkal - legalábbis Stacy ...

Rekordot döntött a hidrogén-elektromos légi taxi
Rekordot döntött a hidrogén-elektromos légi taxi

Első útján 841 kilométert repült, és füst helyett csak páracsíkot hagyott maga után a Joby hidrogén-elektromos meghajtású S4 eVTOL légi taxija – jelentette a kaliforniai cég.

rekordot_dontott_a_hidrogen-elektromos_legi_taxi.png

A leszálláskor még 10 százalék üzemanyag maradt a gép tartályában, de így is messze meghaladta a Joby tisztán akkumulátoros repülőgépének 249 kilométeres rekordját, amit 2021-ben állítottak fel.

Az S4 egy hat légcsavaros, öt személy szállítására képes repülőgép. A ...

Bódult cápák úsznak a brazil partok közelében
Bódult cápák úsznak a brazil partok közelében

Egy brazil kutatócsoport több vadon élő cápán végzett teszteket, amelyek mindegyikénél kimutatták a kokain fő összetevőit.

bodult_capak_usznak_a_brazil_partok_kozeleben.png

A Brazília partjainál élő cápák kokainpozitívak lettek az Oswaldo Cruz Alapítvány kutatása szerint.

A tudósok már régóta gyanítják, hogy a Florida, valamint Közép- és Dél-Amerika partjainál az Atlanti-óceánba dobott kábítószer hatással lesz a tengeri élővilágra, és most bizonyítékot is találtak erre – írja a Sky ...

Sony WF-1000XM5 Bluetooth fülhallgató
Sony WF-1000XM5 Bluetooth fülhallgató

A Sony évtizedek óta meghatározó szereplő a fej- és fülhallgatók piacán. Az utóbbi években a cég tovább öregbítette hírnevét az aktív zajszűrős (Active Noise Cancelling, ANC) kategóriában, ahol a japán gyártó megoldásai rendszerint az élen járnak.

sony_wf-1000xm5_bluetooth_fulhallgato.png

Elég csak a WH-1000XM5 kódnevű, 2022-es modellre gondolni, amely az abszolút kedvencünk lett a vezeték nélküli fejhallgatók között. Emellett említhetjük a WF-1000XM4-et is, amiről nemrégiben részletes ...

Ez a látvány ugyanaz, mint amit a HMD View nyújt
Ez a látvány ugyanaz, mint amit a HMD View nyújt

Az pletykák terjednek, és velük együtt érkeznek a várható HMD készülékek is.

ez_a_latvany_ugyanaz_mint_amit_a_hmd_view_nyujt.png

A márka legfelső modellje, a Skyline mellett a közeljövőben várható egy View nevű új modell is, amely állítólag átveszi a Nokia X30 helyét.

A középkategóriás készülék hardveres szempontból nem hoz nagy előrelépést: úgy tűnik, hogy a Snapdragon 695, ami az X30-ban található, hasonló teljesítményt nyújt majd, mint a HMD View esetében emlegetett Snapdragon 6s Gen 3, ...

Dekódolhatják az 52 ezer éve kihalt gyapjas mamut genetikai kódját
Dekódolhatják az 52 ezer éve kihalt gyapjas mamut genetikai kódját

Mintegy 52 000 évvel ezelőtt egy szibériai barlangban elpusztult egy nőstény gyapjas mamut, amelynek bozontos, mullet-szerű sörénye volt. A régió száraz, hideg éghajlata megfagyasztotta az állat hatalmas testét, és húsát, valamint bőrét kiszárította, megőrizve azokat jó állapotban.

dekodolhatjak_az_52_ezer_eve_kihalt_gyapjas_mamut_genetikai_kodjat.png

Ez a jól megőrzött lény számos titkot rejthet magában. A tudósok vizsgálatot indítottak, és egy bőrdarab segítségével rekonstruálták a DNS háromdimenziós szerkezetét. ...

Apple iPhone 15 - a megbízhatóság garanciája
Apple iPhone 15 - a megbízhatóság garanciája

Ez a telefon ugyanaz, mint tavaly, csak más színben! És tavaly is már az előző évi volt, csak más színekkel! Aki csak pillantást vet az iPhone 13-ra, majd a 14-re, és végül a 15-re, könnyen ezt gondolhatja, és nem is lehet érte hibáztatni, első látásra tényleg alig van változás.

apple_iphone_15_a_megbizhatosag_garanciaja.png

Ennek oka lehet, hogy annyira kiforrott a forma, hogy nincs szükség változtatásra. Lehet azt is hinni, hogy az Apple inkább a bevált dizájnt tartja meg, nem kíván új ...

Hajdú-Biharban rekordmagasságokba emelkedett a hőmérséklet
Hajdú-Biharban rekordmagasságokba emelkedett a hőmérséklet

Hetek óta tart a hőség az országban, a 30 fok feletti hőmérséklet nem ritka, de július 13-án új országos melegrekord született.

hajdu-biharban_rekordmagassagokba_emelkedett_a_homerseklet.png

Körösszakálon 40,6 fokig emelkedett a hőmérséklet, ami új országos napi maximum rekord.

Az előző rekord 38,2 fok volt, amit 1991-ben Tokajon mértek.

Dunaújvárosban 25,6 fokot mértek, ami új országos napi minimum hőmérséklet rekord.

Az előző rekord 24,2 fok volt, amit 1991-ben Budapest Széchenyi-hegyen és 1894-ben ...

A rollerek könnyen manőverezhetők a városi forgalomban
A rollerek könnyen manőverezhetők a városi forgalomban

Az elektromos rollerek tulajdonosai, akik számára kötelezővé vált a biztosítás, többnyire két biztosító termékei közül választanak. A piaci szereplők egy része azonban kivár.

a_rollerek_konnyen_manoverezhetok_a_varosi_forgalomban.png

Július 16-tól számos mikromobilitási jármű csak kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (kgfb) közlekedhet a közutakon. Ide tartoznak például azok az elektromos rollerek, amelyek tömege meghaladja a 25 kilogrammot, tervezett sebessége pedig a 14 km/h-t, illetve azok is, ...

Címkék


 

süti beállítások módosítása