Acer Predator Connect W6D router

Egy játékosnak többre van szüksége, mint pusztán egy alapvető számítógép vagy konzol. Fontos szerepet játszanak a kényelmes ülőalkalmatosságok, a minőségi fejhallgatók és természetesen a kiváló irányító eszközök, legyen az kontroller vagy egér és billentyűzet kombináció.

acer_predator_connect_w6d_router.png

Azonban minden platformon elengedhetetlen a gyors és zavartalan internetkapcsolat. Ehhez már viszonylag stabil hálózatot biztosítanak a szolgáltatók, de a saját hálózatunk teljesítményét tovább növelhetjük egy olyan routerrel, amely speciálisan a játékosok igényeire van tervezve. Nemrégiben egy ilyen eszköz, az Acer Predator Connect W6D router került a szerkesztőségünkbe tesztelésre. Most megismerjük, hogy milyen képességekkel rendelkezik ez a készülék!

Ha egy Acer terméken a Predator feliratot látjuk, biztosak lehetünk abban, hogy minőségi játékos hardverrel állunk szemben, hiszen ez a termékcsalád már számos alkalommal bizonyította értékét. A most bemutatott eszköz sem kivétel, magas szintű funkcionalitása túlmutat az átlagos router képességein.

Amikor kicsomagoljuk, egy masszív, 111 mm x 265 mm x 260 mm méretű eszközt kapunk a kezünkbe, amely már külsőre is lenyűgözőbb, mint a megszokott hálózati eszközök. A gyártó szerint az eszköz műanyagból készült, de pontosabban Akrilonitril-butadién-sztirén (ABS) anyagból, és egyedi formatervezése négy antenna segítségével töri meg az egyhangúságot.

A burkolat alatt található a valódi csoda: a dedikált négy magos, 2 GHz-es MediaTek MT7986A processzor vezérli a működést, amely hatékonyan osztja el az erőforrásokat, prioritást biztosít a csatlakozó eszközöknek és kezeli az aktív alkalmazásokat. Ehhez 1 GB DDR4 SDRAM rendszermemória és 4 GB eMMC beépített tárhely társul, ami hosszú távon is elegendő a kiszolgáló alkalmazások futtatásához, hasonlóan egy NAS rendszerhez.

A Wi-Fi 6, kétsávos (5G és 2,4G) hálózatot támogató Connect W6D hat bemenettel rendelkezik, egyikük az internet csatlakozó, négy pedig kimenetek, valamint egy USB 3.0 Type A port, amely lehetővé teszi külső tárolók csatlakoztatását. Az internet kimenetek közül kiemelkedik a "Game" jelölésű port, amelyre a router különösen nagy figyelmet fordít, hogy a játékélmény zavartalan legyen.

A bemeneti port 2,5 gigabites Ethernet, míg a kimenetek 1 gigabitesek, ami elegendő teljesítményt biztosít minden igénynek. A négy antennának köszönhetően a router hatékonyan terjeszti az internet jelet, és finomhangolható böngészőből vagy a Predator Connect mobilalkalmazás segítségével. Az üzembe helyezése egyszerű: csatlakoztatjuk az áramforráshoz és az internetkábelhez, majd a beállításokat a böngészőben végezzük el. A rendszer számos beállítási lehetőséget kínál, beleértve a vendéghálózat beállítását is.

Bár egy kiépített mesh hálózattal nem versenyezhet a lefedettség terén, a Connect W6D teljesítménye kiemelkedő. A tesztek során többször is megfigyeltük, hogy két eszköz között meghaladja az 1 gigabit/s sebességet, ami kiváló teljesítménynek számít wifi kapcsolaton keresztül. A ping idő 20 ms körül mozgott, ami elfogadható érték még nagy adatforgalom esetén is. Az Acer továbbá beépítette a Trend Micro Home Security Engine2-t, amely hosszú távon extra biztonsági réteget nyújt az online térben.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr3518321019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása