Acer Predator Galea 550

A méregekben a 210 x 201 x 90 milliméteres dimenziókat találjuk, míg a súly tekintetében 340 grammot kell cipelni a nyakunkon. Az 50 mm-es Neodymium hangszórók 32 Ohm impedanciával rendelkeznek, a kialakítás pedig természetesen zárt rendszerű. A hatótávolság 10 méter.

acerpredatorgalea550-ezgif_com-resize.png

Lássuk, mit tud az eszköz! A jobb oldali hangszórón nem találunk gombokat, minden vezérlést a bal oldalon végezhetünk. Itt sorban találhatók egymás mellett-alatt (attól függően, hogy kinek tetszik) a bekapcsológomb, a hangerőszabályzó, a mikrofon némítógombja, a töltő csatlakozó, egy fokozatnövelő gomb (erről később), valamint a mikrofon csatlakoztatására szolgáló bemenet.

A hangszórókat és a fejre simuló tartót is jó minőségű textil borítja, ami különösen értékelendő azoknak, akik már tapasztalták, hogy a műbőr hogyan kezd el repedezni néhány hónap után, és mennyire idegesítő, amikor a darabok a fejünkön, fülünkön maradnak, ráadásul könnyen lehet velük szemetelni a szobában, amikor felállunk a gép elől és leveszünk mindent.

A Geale 550 rendkívül kényelmes mind a fülnek, mind pedig a fejnek: egyáltalán nem nyom, a puha párnák kellemes viseletet biztosítanak, de emellett nem csúszik le vagy mozdul el a fejen a fejhallgató. Mivel vezeték nélküli fülesről van szó, fontos megemlíteni, hogy az üzemidő nagyjából 11-12 óra a gyártói adatok szerint, amit én személy szerint 7-8 óra folyamatos használattal is megerősíthetek. És ez nem azért van, mert kifogyott a fülesből az energia, hanem azért, mert én kiürültem.

A hangszórókon található Predator logók világítanak, ahogy körbe is fut egy fény. Bár ezt sokan nem fogják észrevenni, de rendezvényeken vagy karácsonykor a látogató családtagok számára is komoly "rájátszó" lehet az arra fogékonyaknak.

Hangminőség szempontjából a Galea 550 kiváló teljesítményt nyújt játék közben. A tisztán sztereó hangzásban a csata zajai nagyszerűen visszajönnek, még a heccsátolás is sokkal élvezetesebb, ha tisztán hallod a mazsola dude sikítását. Ha valaki szereti a mélyebb hangokat, akkor a boost gomb megnyomásával még döngősebbé tehető az atmoszféra.

Zenére is jól reagál a fejhallgató, de nyilvánvaló, hogy játékra és filmnézésre van igazán optimalizálva. Saját szoftvert nem kapunk hozzá, így a beállítások száma meglehetősen korlátozott, csak a fizikai gombokra hagyatkozhatunk, de ez nem feltétlenül hátrány, sokan nem finomhangolják a fejhallgatókat alkalmazásokban, csak egyszerűen hagyják az alapbeállításokat.

A vezeték nélküli csatlakozást kétféleképpen is használhatjuk: egyrészt a Bluetooth 5.2 kapcsolaton keresztül, amely alig észrevehető késleltetést okoz - teszt közben én nem vettem észre -, de van lehetőség Wi-Fi kapcsolatra is, ami 2,4 GHz-en működik. Ehhez csak be kell dugnunk a mellékelt Wi-Fi adaptert a gép USB portjába, és már készen is vagyunk, az összeköttetés rendkívül stabil.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr3918321023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása