Nacon Xbox EVOL-X Pro kontroller

A hasonlóságok és könnyebb összehasonlítás érdekében úgy döntöttünk, hogy egy közös duplatesztben mutatjuk be a vezérlőket, és kiemeljük azok különbségeit. Először az olcsóbbik verziót, a Nacon Xbox EVOL-X Pro kontrollert vesézzük ki!

nacon_xbox_evol-x_pro_kontroller.png

Miután kivettük a dobozból az irányítót, úgy tűnt, mintha egy eredeti Xbox kontroller bámulna ránk, csak kicsit dundibb formában - és ez nem csak a színt, a gombok elhelyezkedését, hanem még a fogást és más dizájnelemeket is érinti. Bár a súlyozás hasonló a Microsoft termékéhez, mégis könnyebb, ezért érdemes előzetesen kipróbálni, hogy hogyan érezzük kézben az eszközt - ez teljesen szubjektív preferencia kérdése.

Az általunk tesztelt kontroller karbon effektes fekete színű volt, ami rendkívül jól néz ki. Az előlapon a két irányítókar mellett a bal oldalon található egy négy állású billenőkapcsoló (D-Pad), míg a jobb oldalon a megszokott Y B A X gombok. Középen elhelyezkedik a share gomb, a megtekintés gomb (ahol a két ablak található), a menü gomb, valamint egy Nacon felirat, egy Xbox logó - amelyek valójában gombok - és egy visszajelző led.

A kontroller hátulján a mutató- és középső ujjnak kialakított ravaszok találhatók, hasonlóan az eredeti Xbox irányítóhoz, és az LT - LB - RT - RB kombó mellett alul két további ravaszt találunk - ez a Pro verziót különbözteti meg a sima EVOL-X-től - amelyeket programozhatunk az általunk választott funkciókra. Az LT és az RT rücskös kialakítást kapott, így nem csúszik meg rajtuk az ujjunk véletlenül sem.

Az EVOL-X Pro több vibramotort is tartalmaz, ami rendkívül élvezetessé teszi a játékot a sok visszajelzés miatt: különösen autóversenyeknél és FPS-eknél érezhető ez a hatás. Természetesen a 3,5 mm-es jack csatlakozó sem hiányozhat a kontrollerről, így minden kompatibilis fülhallgató csatlakoztatható.

A három méteres USB kábel eltávolítható bizonyos okokból, bár pontos indokot nehéz találni rá. Valószínűleg létezik rövidebb kábelverzió is, ami bizonyos helyzetekben praktikus lehet. Konzol esetén ideális a háromméteres hosszúság, mivel általában ekkora távolságra ülünk a konzoltól, bár PC-nél inkább egy-egy másfél méteres kábel jobb választás lenne, mivel közelebb ülünk a géphez általában.

Játék közben kifejezetten kellemes érzés a kontroller használata, különösen PC-n. Ezen a platformon ez egyszerűen ajánlott kiegészítő, ha valaki kontrollert szeretne vásárolni. Ha Xboxhoz használnánk, akkor az ára miatt jó választás lehet, bár kezdetben hiányozhat a megszokott súly, de vendégkontrollernek tökéletes választás.

Most pedig térjünk át a mai tesztünk következő alanyára, amely egy egészen másfajta kontroller, hiszen a Nacon Pro Compact nemcsak méretében és kinézetében, hanem tudásában is eltérő. Ez a vezérlő szintén többféle színben elérhető, mi fehér színben teszteltük, de létezik fekete, piros, világoskék és sötétkék változatban is.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr9918321021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása