HBM3E-t az SK Hynix

A Business Korea jelentése szerint az SK Hynix a SEMICON Korea 2024 rendezvényen bejelentette, hogy idén megkezdi a HBM3E szabványú memóriák tömeggyártását, sőt, már az év első felében.

hbm3e-t_az_sk_hynix.png

A 8Hi osztályú, 24 GB-os, 1,2 TB/s-os sebességre képes termékminták már elérhetőek nagyobb ügyfelek számára, és a dél-koreai cég arra számít, hogy az AI feladatokhoz készült gyorsítók iránti kereslet miatt gyorsan terjedni fognak.

Az SK Hynix már fejleszti a HBM4-et is, de ennek tömeggyártása legkorábban 2026-ban kezdődhet meg, viszont a termékminták várhatóan már 2025-ben elkészülnek.

A memóriagyártó jelenleg az 1b nevű node-ot alkalmazza, amely egy 12 nm-es technológiát jelent, és erre épülnek a közeljövőben megjelenő új DRAM chipek.

Ugyanakkor készül az 1c opció is, azonban a vállalat szerint 10 nm-es csíkszélesség alatt jelentős technológiai korlátozásokra lehet számítani, így hosszú távon új anyagok és struktúrák bevezetése lesz szükséges, amelyen a cég jelenleg is dolgozik.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr1218321041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása