Az új Xbox konzol következő változatába Intel processzor kerülhet.

Az Xbox és PlayStation játékkonzolok legutóbbi két generációjánál mind a Sony, mind pedig a Microsoft az AMD chipjeire támaszkodott.

 

az_uj_xbox_konzol_kovetkezo_valtozataba_intel_processzor_kerulhet.png

Mindkét cégnél aktív fejlesztések folynak már a következő generációs termékek terén, és felmerült, hogy a Microsoft ezúttal az Intelre is szavazhat.

Egy ismert információszivárogtató, Moore's Law is Dead forrásai szerint az AMD két megállapodást kötött a Sonyval a következő otthoni PlayStation konzol és egy hordozható kézi számítógép gyártására.

Ugyanakkor a Microsoft még nem döntött véglegesen, és az Intel mindent megtesz annak érdekében, hogy választásuk rá essen. Persze ott van még az Nvidia is, ám az első Xbox konzollal ellentétben a zöld csapat jelenleg nem mutat különösebb érdeklődést az együttműködés iránt.

Az AMD az elmúlt évtizedben bizonyos előrelépéseket ért el az integrált grafika terén.

Ugyanakkor az Intel évek óta fejleszti saját Xe grafikus architektúráját, és új processzoraik grafikus teljesítménye láthatóan javult, lehetővé téve az Intel Core Ultra chipek játékrendszerekben való felhasználását, mint például az MSI Claw.

Mindenesetre a Microsoft minden lehetséges opciót mérlegelni fog, mielőtt végleges döntést hozna, miközben fontos hangsúlyozni, hogy az Xbox hardvertervei is változhatnak még.

A vállalat ugyanis a játékszoftver-eladások növelésére törekszik azzal, hogy több címet elérhetővé tesz más platformokra is, mint például a PlayStationé.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr9518325165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása