Január utolsó napjaiban érkeznek a következő generációs AMD Ryzen APU-k.

A Gigabyte bejelentette az új AGESA 1.1.0.0 béta BIOS-t a 600-as sorozatú alaplapjaihoz, és ezzel együtt megerősítette, hogy az AMD APU-k következő generációja 2024. január végéig elérhető lesz.

januar_utolso_napjaiban_erkeznek_a_kovetkezo_generacios_amd_ryzen_apu-k.png

Az AGESA 1.1.0.0 Beta már támogatja az AMD következő generációs APU-jait. A BIOS végleges verziója a hónap végén fog megjelenni. Tehát ha valaki sikeresen hozzájut egy mérnöki példányhoz, akkor elméletileg a BIOS frissítése után használni is tudja azt.

Ez az információ megerősíti a legutóbbi Ryzen G sorozat - feltehetően Ryzen 8000G - megjelenésével kapcsolatos pletykákat, amelyek állítólag a következő két-három hónapban jelennek majd meg.

 A jelenlegi Raphael chipet használó és RDNA 2 architektúrán alapuló termékcsaláddal ellentétben a Phoenix AM5 SKU-k az előrejelzések szerint akár 12 CU-val is rendelkezhetnek majd, miközben alapjuk az RDNA 3 lesz.

A pletykák szerint legalább 4 különböző változatot terveznek piacra dobni, melyek között 8, 6 és 4 magos termékek is lesznek. A középkategóriás és a belépő szintű termékek valószínűleg a Phoenix2 chipen alapulnak majd, ami egyetlen lapkán egyesíti a Zen 4 és Zen 4c mikroarchitektúrákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr5618326353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása