Különös GeForce grafikus kártyák jelentek meg Kínában.

Az NVIDIA tavalyi CES-en bemutatta a mobil GeForce RTX 40 sorozatot, melynek 4080 és 4090 típusú verziói már elérhetők notebookokban.

kulonos_geforce_grafikus_kartyak_jelentek_meg_kinaban.png

Kínában azonban most olyan videokártyák kerültek piacra, melyek használják ezeket a mobil megoldásokat, de asztali PC-kbe valók.

A VideoCardz jelentése szerint a GeForce RTX 4080M-ből viszonylag sok választék áll rendelkezésre, míg a 4090M-ből csak egy, amelynek ára magasabb, mint a normál asztali modellé.

Fontos megjegyezni, hogy az NVIDIA nem közvetlenül támogatja a mobil GeForce kártyákat. Ez azt jelenti, hogy a megfelelő meghajtókat a notebook gyártója biztosítja, vagy lehetővé teszi az asztali eszközillesztő használatát.

A szóban forgó hardverek beszerzése tehát, bár energiatakarékos, hátrányokkal is járhat, mivel nem biztosított a meghajtók frissítésének lehetősége. Valószínűtlen, hogy az NVIDIA tesztelje egy olyan hardvert, amely nem a tervezett kategóriába tartozik, hiszen a mobil GPU-kat nem VGA-ként célozták meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr9318326723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása