Az első asztali számítógép.

A Just Clear takarítási vállalat nyilvánosságra hozta az egyik talált eszközét, egy Q1 mikrochipes számítógépet, amit az asztali számítógépek korai példányaként azonosítottak, ráadásul azonnal két ilyen gépet találtak egy londoni házban.

elso_pc.png

Hosszú utat tettünk meg ezeknél a gépeknél a legkorszerűbb gamer PC-kig, az olyan formatervezés, ami inkább az írógépekre emlékeztet, ma is nagyon népszerű lenne, habár a '70-es években ez volt az egyetlen opció.

A Just Clear kezdetben nem volt tisztában azzal, hogy pontosan mi ezek, de szerencsére nem hoztak elhamarkodott döntést azzal, hogy egyszerűen újrahasznosítják őket.

Ezeknek a gépeknek inkább kulturális jelentőségük van, semmint pénzügyi, ez jól mutatja, hogy milyen messzire jutottunk technológiailag. A Kingston Egyetem számítástechnikai tanszékének kiállításán mutatták be őket a héten, ezután mindkét Q1-es PC-t árverezik el, vagy magánkézbe adják.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr9118328677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása