Lenyűgöző látvány tárult elénk 415 kilométeres magasságban.

Az Európai Űrügynökség (ESA) dán űrhajósa, Andreas Mogensen lenyűgöző látványt örökített meg a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetéről még január 21-én, amikor az mintegy 415 kilométeres magasságban haladt el a Csendes-óceán Pápua Új-Guineához közel eső része felett:

lenyugozo_latvany_tarult_elenk_415_kilometeres_magassagban.png

Ez a Föld felett megjelenő sárgás-pirosas fényjelenség a légköri jelenség, konkrétan a kettős légköri fény, mely akkor jön létre, amikor a napsugárzás részecskéi találkoznak az atmoszféra atomjaival és molekuláival.

A sárga fényt a légkörben található nátrium okozza, míg a pirosas fényt az oxigén és hidroxil generálja - előbbi a Földtől 50-100 kilométeres magasságban, utóbbi pedig nagyjából 200-300 kilométeres magasságban jelenik meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr1318343517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása