Samsung Galaxy Fit 3

A Galaxy Fit okoskarkötő újra elérhető a Samsung kínálatában három év szünet után, míg a Fit 3 modell nagyobb kijelzővel, oldalsó gombbal és fejlettebb szoftverrel rendelkezik.

samsung_galaxy_fit_3.png

Az alapötlet ugyanaz maradt, ami a kis méretű egészségfigyelést és értesítéseket szolgálja, és a csomagolás tartalma sem változott: a dobozban található egy mágneses töltőbölcső pogo pines csatlakozóval, amibe a karkötőt helyezzük a töltéshez.

A töltőcsatlakozó most már USB-C, de más kiegészítő nincs a dobozban.

A Fit 3 karperec cserélhető szíjjal rendelkezik, amihez saját csatlakozó megoldást alkalmaz a Samsung. A szíjat egy gomb megnyomásával lehet eltávolítani a karkötő testét rögzítő fogakból. A gyári szíj illeszkedik az ezüst karperechez, de elérhető fekete és rózsaszín színben is.

A szíj hosszát a csattal lehet állítani, majd a stabilizáció érdekében alul át kell húzni a hosszabbik oldalra. A kényelemmel nem volt probléma, kis méretével még alvás közben sem zavart.

A Samsung weboldala szerint a karkötő súlya 36,8 gramm, de nálunk 39 grammot mutatott, beleértve a szíjat is.

A külsején nincs semmi extra, és vékonyabb és vastagabb csuklókhoz is megfelelő. Alul található a pulzus- és SpO2-mérésre alkalmas szenzor, bal oldalán üres, jobb oldalán pedig egy gomb és egy apró lyuk található, ami nem mikrofon, hanem barométer. A gomb egyszeri megnyomására visszatérünk a kezdőlapra, ahol a beállított számlapunk látható.

Dupla nyomással gyorsan indíthatunk edzést, öt nyomásra pedig SOS üzenetet küldhetünk. Ez azonban alapból ki van kapcsolva, és be kell állítani a személyes adatokat, az egészségügyi vészhelyzeti kapcsolatot és aktiválni kell a funkciót.

A véletlen SOS jelzések elkerülése érdekében lehetőség van 10 másodperces késleltetésre a gomb megnyomása után. Ehhez a funkcióhoz a Fit 3 a telefon helyzetét használja, és a beépített szenzorokkal képes felismerni az esést és küldeni a vészhelyzeti üzenetet.

Néhány számlap (pl. a világóra) nem érhető el más gyártótól származó Android telefonnal a Fit 3-on. A 1,6 hüvelykes AMOLED kijelző 256 x 402 képpont felbontással és 16 millió színnel kiváló képminőséget nyújt.

Az érintési érzékenység kiváló, lehetőség van az AoD (Always-on Display) bekapcsolására edzésen kívül is, éjszakára pedig az alvás mód kikapcsolja a kijelzőt. A mérnökök valahol elrejtették a környezeti fényérzékelőt is, így az adaptív fényerőszabályozás maximálisan másodperces késleltetéssel működik a fényerő változtatásában.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr6618356273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása