Az AMD következő processzor-generációja hatalmas .......

Ha minden jól alakul, a következő piros processzor-generáció valószínűleg a boltok polcaira kerül még az Intel 15. generációs chipei előtt.

amda.png

A jelek szerint nem csak az időzítés miatt érdemes izgatottnak lenni, a hardveres fórumokon olyan pletykák terjednek, amelyek szerint a Zen 5 valóságos szörnyeteg lesz.

Az Anandtech technológiai fórumán egy felhasználói kérdésre válaszolt az általában jól értesült @Kepler_L2, aki rendszerint pontos iparági információkkal rendelkezik.

Elmondása szerint a Zen 5 magonkénti teljesítménye 40%-kal jobb, mint a Zen 4 architektúráé a SPEC (Standard Performance Evaluation Corporation) benchmarkban, pontos értékeket és specifikációt azonban még nem láttunk.

Nem ez lenne az első alkalom, amikor az AMD-nél ilyen nagy fejlődést hoz egy új generáció. Már az Zen (1) esetében is ezt a 40%-os ugrást célozta meg a gyártó, de akkor sikerült 52%-os IPC növekedést elérni az Excavatorhoz képest.

A Zen 5 architektúrán alapuló Ryzen 9000-es processzorok valamikor idén nyár végén, esetleg kora ősszel érkezhetnek, így komoly (ár)versenyre számíthatunk a karácsony előtti időszakban a vásárlók kegyeiért.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr4118369733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása