ASUS ROG Flow Z13 Gaming tablet Teszt

Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt teszteltük az ASUS ROG Flow X13-at, amely egy nagyon jól tervezett, ügyesen kivitelezett, és valóban hasznos 2 az 1-ben (opcionális dokkolóval 3 az 1-ben) gamer laptop, magas szintű hardverrel, kiváló hordozhatósággal, bár a dokkoló nélkül nyújtott teljesítmény csak a belépő szinten volt elég a játékokhoz.

asus_rog_flow_z13.png

Most pedig, egy év elteltével az ASUS bemutatta a CES-en a Flow Z13-at, amely még inkább a táblagépek felé hajlik: ez a modell már nem rendelkezik dupla zsanérral, amelyben a billentyűzet 360 fokban körbehajtható lenne, helyette viszont egy valóban eltávolítható billentyűzetet kapott, ami növeli a hordozhatóságot minden szempontból, miközben nem korlátozza a produktivitást.

A sebesség terén is pozitív változások történtek az elmúlt év során és az új generációs hardvereknek köszönhetően: egy Core i9-12900H processzor és egy 35 wattos GeForce RTX 3050 Ti grafika dolgozik a 13,4 hüvelykes kijelző mögött, hővezető kamrával és folyékony fém hűtéssel.

Emellett továbbra is elérhető az XG Mobile dokkoló, amely 140 wattos RTX 3070-et, 150 wattos RTX 3080-at vagy 165 wattos Radeon RX 6850M XT-t képes bevonni a játékba, további csatlakozókkal és külön tápellátással.

Az ASUS tervezői nem tértek vissza a visszafogott dizájnhoz a Flow Z13 esetében sem, bár egy tablet nem enged sok díszítési lehetőséget, mégis néhány érdekességgel próbálták feldobni a lapos, fekete külsőt.

A gépház főleg üveg és alumínium részekből áll, míg a billentyűzet Alcantara-szerű borítást kapott. Az igazi érdekességek a hátoldalon találhatók: itt található például a kihajtható támasz, amely nagy tartományban, 165-170 fokos szögben mozog, így a tablet sokféle szögben állítható be az asztalon.

A talp stabilnak érződik, és a mozgatását könnyíti meg a jobb oldalon található kis piros fül.

A felhajtható fedél alatt két "titkos" rekesz található: a bal oldalon a microSD kártyaolvasót, a jobb oldalon pedig a háttértárat.

Ez utóbbi az egyetlen bővíthető komponens, bár nehezíti a dolgunkat, hogy a Z13 csak M.2-2230-as méretű modult fogad.

A hátsó részen található egy stilizált "06" felirat és egy keskeny üvegablak középen, amely nemcsak betekintést enged az alaplap egy részére, de RGB világítással is rendelkezik.

Tabletként a ROG Flow Z13 rendelkezik kamerákkal is: a hátlapi, amely a jobb felső sarokban található, 8 megapixeles, míg az előlapi webkamera továbbra is 720p felbontással rendelkezik.

A hátlapi kamerát valószínűleg nem fogjuk túl gyakran használni, mivel a Z13 nem a legkönnyebb tablet típus, hiszen még billentyűzet nélkül is 1,2 kg, ami elég nehéz ebben a kategóriában.

Az oldalakon korlátozott számú csatlakozót találunk: a jobb oldalon egy kombinált 3,5 mm-es jack és egy USB 2.0 port található, míg a bal oldalon az XG Mobile csatlakozót, feljebb pedig egy Thunderbolt 4 interfészt láthatunk.

Az XG Mobile tartalmaz egy standard USB 3.2 Gen2 Type-C csatlakozót is, amelyet külön is használhatunk, így ha bedugott a töltő, akkor is marad legalább egy használható Type-C port, viszont nincs rögzítő gumisapka a géphez, ami könnyen elveszhet.

A jobb oldalon találhatók a kezelőszervek: egy ujjlenyomat-olvasóval kombinált bekapcsológombot és hangerőszabályzókat. Végül, a felső részen a Republic of Gamers felirat két szélén szellőzőnyílások találhatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr4118368395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása