Generációs Radeon videokártyákban jelentős előrelépés várható a ray tracing terén

Néhány évvel ezelőtt az Nvidia nagy figyelmet fordított a sugárkövetésre, még a GTX sorozatot is kivonta a forgalomból az RTX javára.

 generacios_radeon_videokartyakban_jelentos_elorelepes_varhato_a_ray_tracing_teren.png

Az AMD azóta is küzd ezen a területen, de ha hinni lehet a szóbeszédnek, ez idén megváltozhat, köszönhetően az új hardvernek.

Egy ismert és megbízható forrás, Kepler_L2 által közölt információk szerint a következő generációs, RDNA 4-es Radeon kártyák teljesen új ray tracing implementációt kapnak.

Bár nem derült ki, hogy az előreláthatólagosan érkező Radeon RX 8000-es sorozat milyen teljesítménynövekedést hoz majd, a hardverfejlesztés mindenesetre azt mutatja, hogy az AMD-nél nagyobb hangsúlyt fektetnek a technológiára.

Az RDNA 3 RT implementációja alapvetően az RDNA 2-őre épült, kisebb módosításokkal, és bár ez a jövőben megváltozhat, Kepler továbbra is azt állítja, hogy az AMD nem versenyez az Nvidia felsőkategóriás kártyáival, azaz az RTX 5080 és RTX 5090 kártyákkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr1618396071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása