Kiszivárogtak a ROG Ally X műszaki adatai

Bár korábban is számítani lehetett rá, az ASUS nemrégiben hivatalosan is megerősítette, hogy úton van a handheld PC-jének frissített változata, amely a ROG Ally X nevet viseli.

kiszivarogtak_a_rog_ally_x_muszaki_adatai.png

Fontos azonban megjegyezni, hogy nem egy új generációról van szó. Inkább egy olyan eszközről, amelyet a rajongók igényeihez igazítottak, újragondoltak és frissítettek, és a most napvilágra került specifikációk alapján teljesítményében is jelentős előrelépést mutathat.

Már korábban is világos volt, hogy az RDNA 3 architektúrára épülő AMD Ryzen Extreme Z1 chipset nem változik a konzolban, viszont a memóriában jelentős ugrás várható.

Ha hinni lehet a kiszivárgott specifikációs adatlapnak, akkor az ASUS korábbi handheldjének 16 GB LPDDR5-6400-ával szemben a ROG Ally X 24 GB LPDDR5X-7500-as memóriával érkezik majd, ami 8 GB-os növekedést jelent méretben és 17 százalékos növekedést sávszélességben az elődhöz képest.

A ROG Ally X egy 1 TB-os M.2 meghajtóval kerülhet a boltokba, ami jelentős előrelépés az eredeti ROG Ally 512 GB-os tárhelyéhez képest.

Ezen kívül az akkumulátor is jelentősen javul. A kézi konzol egy 80 wattórás akkuval érkezhet, ami várhatóan 40 százalékkal növeli az üzemidőt. Végül, de nem utolsósorban, egy új USB4-C port is helyet kaphat rajta, integrált DisplayPort 1.4 és PD 3.0 kimenettel.

Ez mind izgalmasan hangzik, de az iméntieket egyelőre érdemes fenntartásokkal kezelni. Az ASUS június 2-án mutatja be a ROG Ally X-et, így már nem kell sokáig találgatnunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr10018413031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása