Az újgenerációs OLED kijelzők jelentősen növelik a fényerőt

A Google megszakította hosszú sorozatát a Pixel 8-nál, amikor tavaly egy csúcskategóriás OLED kijelzőt választott, felülmúlva ezzel a korábbi alsó és középkategóriás megoldásokat.

ugyanazt_a_kijelzot_kaphatja_a_google_pixel_9_mint_az_iphone_16_pro.png

A tavalyi sorozat magas fényerejű és rendkívül energiatakarékos paneleket használt, de idén tovább lépve a brand a csúcskategóriás megoldások felé.

Állítólag a keresőóriás saját telefonmárkája jobb minőségű kijelzőt kap majd, mint a Samsung Galaxy S24. Egy frissen kiszivárgott jelentés szerint ez nem más, mint a Samsung M14 OLED panelje, amely hasonló minőségű lehet, mint az Apple iPhone 16 Pro kijelzője, és minden bizonnyal nagy örömet fog okozni bárkinek, aki használja. Ha igazak ezek a hírek, ez lesz az első alkalom, hogy mindkét márka ugyanazt a kijelzőt használja.

A Samsung Galaxy S24 sorozatban például M13 LTPO paneleket találunk, melyek maximális fényereje 2600 nit.

Ha valami hasonlót akar elérni a Pixel 9 sorozat, akkor hasonló vagy még magasabb fényerőt kell biztosítania, és a tartósság terén is komoly fejlődést kell elérnie a Galaxy versenyében.

A legújabb szivárgások szerint a Google Pixel 9 készülékei három különböző méretben érkezhetnek: 6,03 hüvelykes, 6,2 hüvelykes és 6,7 hüvelykes változatban.

A vállalat minden bizonnyal a Samsung legfrissebb M14-es paneleit fogja használni az egész új készülékvonalában. Bár néhány androidos csúcskészülék papíron nagyobb fényerőt ígérhet, a Samsung OLED panelei precizitásban és energiahatékonyságban felülmúlják őket.

A Galaxy S24 Ultra bemutatásával debütált a Corning új Gorilla Armor üvege is. Míg a korábbi Gorilla Glass inkább a tartósságra koncentrált, a Gorilla Armor állítólag akár 75%-kal csökkenti a tükröződést.

Bár nem szünteti meg teljesen ezt az idegesítő jelenséget, jelentősen csökkenti annak zavaró hatását.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr4918438735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása