Egy föld alatti barlangban több ezer autót tároltak el

A Ford az 1970-es évek elején vezette be az amerikai piacra az egyik legolcsóbb, széles tömegeknek szánt autóját, a Mavericket.

egy_fold_alatti_barlangban_tobb_ezer_autot_taroltak_el.png

Azonban a modell iránti kereslet nem alakult a várakozásoknak megfelelően, így idővel jelentős mennyiségű eladatlan jármű gyűlt fel.

Ekkor a Ford úgy döntött, hogy a több ezer, eladatlan Mavericket a SubTropolis nevű barlangrendszerben fogja tárolni.

A SubTropolis egy föld alatti komplexum az Egyesült Államokban, Missouri államban, pontosabban a Missouri folyó közelében, Kansas City északi részén, a Worlds of Fun vidámpark és az I-435-ös autópálya közelében.

A komplexum egy mesterségesen kialakított mészkőbányában található, amelyet az 1960-as években kezdtek átalakítani raktározási és logisztikai célokra.

Azóta a SubTropolis a világ egyik legnagyobb föld alatti üzleti létesítményévé vált, és a mai napig működik, több mint 500 hektáros területen, számos vállalat bérel itt helyet.

A Ford mintegy 10 hektárt bérelt a barlangkomplexumból, ami ideális helyszínnek bizonyult az autók tárolására.

A barlangok természetes légkondicionálással rendelkeznek, egész évben állandó hőmérsékletet biztosítanak, ami megóvta az autókat az időjárási viszontagságoktól és az ezekből eredő károktól.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr3518446197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása