Samsung QN800D: Neo QLED 8K televízió

A szigorúbb energiafogyasztási előírások miatt számos nagyvállalat úgy döntött, hogy 2024-ben leállítja az 8K technológiát. Azonban voltak olyanok is, akik vállalták a kihívást, és sikerült úgy alakítaniuk a termékeiket, hogy megfeleljenek az előírásoknak, így idén is piacra dobhattak olyan televíziókat, amelyek rendkívül nagy felbontást kínálnak.

samsung_qn800d_neo_qled_8k_televizio.png

Ebben a körben van a Samsung is, ami nem meglepő, mivel a dél-koreai cég már az első pillanattól kezdve az 8K egyik legnagyobb támogatója volt, és az egyik legjobb eredményeket érte el ezen a területen is. Várható volt, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy megőrizze elért pozícióit. Így a vállalat 2024-es kínálatába is bekerültek új 8K-s televíziók, például a QN800D nevű modell, amely tavasszal Magyarországra is eljutott. Mi is kaptunk kölcsön egy 65 hüvelykes változatot, hogy teszteljük, milyen a képminőség, működik-e a felskálázás, hogyan szól, és mennyire felhasználóbarát a kezelése.

Elegáns megjelenés

Ha a cél egy letisztult, minimalista és elegáns tévé volt, akkor a Samsung QN800D teljesítette ezt az elképzelést. A káva rendkívül vékony, és mivel egy síkban van a kijelzővel, kikapcsolt állapotban szinte észrevétlen. A díszítéseket teljesen mellőzték, így a készülék nem hivalkodó, és bármilyen belső térben jól illeszkedik.

A masszív, nehéz fémtalp és a nyak stabilan tartja a készüléket, így az nem billeg és nem csúszkál, viszont nem lehet forgatni vagy dönteni. A képernyő falra is felakasztható egy szabványos VESA konzol segítségével.

A Samsung felsőkategóriás termékeinek egyik gyakori megoldása, hogy az elektronika és a csatlakozók egy külső dobozban találhatók, amely csupán egy vékony, szinte láthatatlan kábelen keresztül kapcsolódik a tévéhez. Ennek az előnye, hogy ezt a dobozt el lehet rejteni egy szekrényben a hozzá csatlakoztatott eszközökkel együtt, így a kábelrengeteg a tévé hátulján eltűnik a szem elől.

A Samsung a QN800D esetében is ezt a megoldást választotta, azaz a csatlakozók a One Connect Box nevű periférián találhatók. Ez a doboz négy HDMI 2.1 portot, három USB 2.0 portot, valamint egy-egy optikai digitális audió, Ethernet és USB Type-C portot tartalmaz. Az USB Type-C port alapvetően egy külső kamera csatlakoztatására szolgál (ez a dobozban nem volt), illetve mobiltelefonok töltésére is használható, de sajnos DP-Alt támogatású laptopok képét és hangját nem tudja átkonvertálni. A dobozon természetesen a digitális tévéadások dekódolásához szükséges CI+ slot is megtalálható.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr2818455177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása