MSI Thin gamer laptop kétféle verzióban

Az MSI gamer portfóliójában a Thin sorozat a belépő szintet képviseli. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezek a gépek gyengék lennének.

msi_thin_gamer_laptop_ketfele_verzioban.png

Éppen ellenkezőleg, ezek a notebookok ideálisak lehetnek az átlagos otthoni felhasználó számára, mivel viszonylag kedvező áron kínálnak nemcsak böngészésre és videózásra, hanem játékra és multimédiára is alkalmas teljesítményt – feltéve, hogy a gyártó nem engedett meg túl sok kompromisszumot a legfontosabb alkatrészek terén.

Most két változatot tesztelünk: az olcsóbbik AMD Ryzen 5 7535HS-re és GeForce RTX 3050-re építkezik, míg a drágábbik Intel Core i7-13620HS-re és GeForce RTX 4050-re. Az utóbbi a sorozat csúcsmodellje, míg az előbbi inkább az alapkonfigurációt képviseli. Az alapvető jellemzőkben azonban mindkét notebook azonos: 16 GB RAM, 512 GB SSD, valamint egy Full HD felbontású, 144 Hz-es, 15,6”-es IPS panel (hivatalos nevén AHVA, mivel AU Optronics termékéről van szó).

Dizájn

Míg az MSI drágább gamer notebookjainál gyakran látunk feltűnő dizájnt, a Thin sorozat esetében inkább visszafogott, konzervatív külsőt kapunk. A gépeket szürke eminenciásoknak is nevezhetjük, utalva sötétszürke, matt műanyag burkolatukra. A gépház szilárdsága közepes: normál használat mellett nem érezzük a fémek hiányát, de nagyobb nyomásra a csuklótámasz és a billentyűzet is benyomódik, és a kijelző is csavarodik. Érdekes megoldás a bekapcsológomb, amely nem különálló gombként van jelen, hanem a ház egy kivágott részébe nyomható. Ujjlenyomat-olvasót nem tartalmaz, és mivel a webkamera is csak egy „standard” egység, nem rendelkezik biometrikus azonosítással.

A képernyőt tartó zsanérok viszonylag szorosak, így a notebookot csak két kézzel lehet nyitni, de ha már felnyitottuk, akkor egy kézzel is beállítható a megfelelő szögbe. A kijelző maximális hátrahajlási szöge körülbelül 160 fok, teljesen hátrafektetni nem lehet. A keret a piacon átlagosnak számít: alul a vastagabb részen diszkréten elbújik a gyártó logója, felül pedig a webkamera található. Mivel a notebook nem teljesen téglalap alakú, a kijelző kerete is követi ezt a középen vastagodó formát, így a webkamerának bőven van hely, és a gépházat kényelmesen meg lehet fogni.

A dizájnelemek közé tartozik az MSI sárkányos logója a kijelző fedelének hátoldalán, valamint néhány stilizált szellőzőnyílás az elülső élen és az oldalon. A tényleges szellőzés a bal oldalra, illetve a hátsó él bal oldalára került, itt távozik az alul beszívott, felmelegedett levegő. A hátoldalon egy HDMI csatlakozó is található, ami kényelmes megoldás egy asztali használatú notebooknál, de hiányzik egy Type-C port, amely lehetővé tenné a dokkoló csatlakoztatását kijelzővel, egérrel, billentyűzettel és tápegységgel.

A HDMI-n kívül a többi csatlakozó a notebook két oldalára került: bal oldalon a tápcsatlakozó és egy USB 3.2 Gen 1 port, jobb oldalon egy Gigabit Ethernet port, egy USB 3.2 Gen 1 Type-C és két USB 3.2 Gen 1 Type-A port található. A Type-C port DP-Alt üzemmódot is kínál, és az analóg hang is rendelkezésre áll, meglepő módon nem kombó, hanem két különálló 3,5 mm-es jack formájában.

A gép alja dizájnos, mintás és szellőzőnyílásokkal ellátott műanyag, 12 csavarral rögzítve, melyek közül az egyiket gondosan lematricázták, hogy elriassza a fejlesztés iránt érdeklődőket.

Belső, teljesítmény

Ahogy említettük, az MSI Thin többféle konfigurációban elérhető, beleértve AMD-s és Intel-es változatokat is. Nálunk két viszonylag modern modellt teszteltünk, az egyik az AMD Rembrandt Refresh, a másik az Intel Raptor Lake-H platformra épül. A grafikai teljesítmény tekintetében az AMD-s modell a GeForce RTX 3050-et kapta, míg az Intel-es modell a GeForce RTX 4050-et. Az előbbi hátrányba kerül az utóbbihoz képest. Mindkét GPU esetében kiemelendő a kifejezetten alacsony, 45 wattos TGP keret, ami alacsony fogyasztást és melegedést jelent, de visszafogottabb 3D-s teljesítménnyel is jár.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr6318465889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása