Lenovo Legion 5i 15 notebook teszt

Bevezetés és dizájn

A Lenovo már évek óta a Legion márkanév alatt kínálja játékosoknak szánt eszközeit. Tesztalanyunk, az Intel-alapú középkategóriás Legion 5i mellett elérhető még az AMD-alapú Legion 5, a prémiumkategóriás Legion 7i és 7, valamint a munkára is optimalizált, 16:10-es képarányú kijelzőkkel felszerelt Legion Pro széria. A hetedik generációs modell, amely szerkesztőségünkbe érkezett, a sorozat „szürke eminenciásának” is tekinthető, ugyanakkor a tervezésénél jól láthatóan felhasználták a ThinkPad szériák gyártása során szerzett tapasztalatokat.

lenovo_legion_5i_15_notebook_teszt.png

Külső

A Legion laptopoknál már megszokott dizájnelem, hogy a zsanérok nem közvetlenül a hátsó élre kerültek, hanem kicsit előrébb. Ennek köszönhetően a kijelző közelebb kerül a felhasználóhoz, a hátsó szellőzőnyílásokon távozó meleg pedig nem a kijelzőt éri, hanem szinte észrevétlenül távozik a gépből. Ettől az – elsőre szokatlannak tűnő – megoldástól eltekintve a Lenovo nem vitte túlzásba a dizájnt: a masszív szellőzők és a robusztus méretek (360 x 262 x 20 mm) ellenére nem sok minden utal arra, hogy ez egy játékra tervezett notebook. A márkajelzés is visszafogott, világítás nélkül jelenik meg a kijelző hátoldalán.

A formaterv szögletes, éles vonalakkal, kerüli a lekerekítéseket és a felesleges díszítéseket. A laptop nyugodtan elővehető akár egy irodai értekezleten is anélkül, hogy feltűnést keltene. A burkolat nagy része sötétszürke műanyag, a kijelző felső része viszont fémből készült, ennek ellenére az összeszerelés és a szilárdság kifogástalan, sehol nem érzékelhető semmilyen rugalmasság vagy recsegés. A zsanérok megfelelően vannak súlyozva, így a kijelző egy kézzel is könnyen állítható, de stabil marad kisebb mozgásoknál is, és akár 180 fokig hátrahajtható. A képernyő kerete, különösen az alsó részen, viszonylag vastag – a Pro modelleknél 16:10-es kijelzők használatával ezt a fekete sávot csökkentették.

A laptop alja a látható csavarok eltávolítása után könnyen hozzáférhető, bár a bővítési lehetőségeket néhány ragasztott matrica némileg korlátozza.

Csatlakozók

A csatlakozók elhelyezkedése is jól mutatja, hogy a Legion 5i 15 elsősorban asztali használatra készült, mivel nemcsak az oldalakon, hanem hátul is találhatók portok. A hátsó részen található egy Type-C port, két USB 3.2 Gen1 csatlakozó (az egyik töltési funkcióval), egy HDMI kimenet, Gigabit Ethernet és a Lenovo szögletes tápcsatlakozója. A Type-C port USB 3.2 Gen2 szabványú, DisplayPort Alt móddal és USB-PD támogatással, ami akár 135 wattos teljesítményt is képes felvenni (a Lenovo tavaly januárban mutatott be egy ilyen erős USB-PD töltőt).

További két Type-C port található a bal oldalon: az egyik Thunderbolt 4 támogatású, a másik USB 3.2 Gen2, amely szintén rendelkezik DisplayPort alt móddal. A jobb oldalon egy USB 3.2 Gen1 Type-A port, egy kombinált audiocsatlakozó és egy kapcsoló található, amellyel a webkamerát lehet letiltani.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr8718469543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása