Ennyire ultravékony az Asus új 16 colos prémium laptopja

Az Asus kínálatában a belépőszintű laptopoktól a játékosoknak tervezett erőművekig, valamint a stílusos csúcsmodellekig minden kategóriában találhatók megoldások. Ez utóbbi csoportot erősíti a Zenbook-sorozat legújabb tagja, amely most 16 colos méretben bizonyítja, hogy az ultravékony és szuperkönnyű kialakítás mellett is képes csúcshardverrel rendelkezni, sőt, a mesterséges intelligenciát is hatékonyan kihasználja.

ennyire_ultravekony_az_asus_uj_16_colos.png

Ceraluminium borítás

Első pillantásra könnyű beleszeretni a Zenbook S 16 OLED elegáns megjelenésébe, hiszen a letisztult, vékony gépház az Asus új Ceraluminium bevonatával van ellátva, amely különleges esztétikát és tapintási élményt nyújt. Az alumínium fedlapra repülőgépiparban és luxusórák gyártásában használt eljárással egy vékony kerámiaréteget vittek fel, amely nemcsak szép, hanem tartós és ellenálló is.

A természet ihlette színek között megtalálható a Zumaia szürke, amely a spanyol tengerpart különleges sziklaképződményeiről kapta a nevét, és a Scandinavian fehér, amely a hosszú skandináv tél hófehér tájait idézi. Az elegáns megjelenést tovább fokozza az ultravékony, mindössze 1,1 centiméter vastagság, és a 16 colos laptopok között kimagaslóan könnyű, 1,5 kilogrammos tömeg, amely igazán mobilissá teszi a készüléket.

A gépház belseje

A Zenbook S 16 teljesítményével kapcsolatban nincs szükség kompromisszumokra az ultravékony kialakítás ellenére sem. A 12 magos, akár 5,1 GHz-es órajelre képes AMD Ryzen AI 9 HX 370 processzor és a hozzá tartozó 32 GB LPDDR5x RAM biztosítja a csúcsteljesítményt. Ez a konfiguráció nemcsak a multitaskingot és a nagy erőforrásigényű játékokat kezeli magabiztosan, de a mesterséges intelligencia feladatait is gyorsítja a dedikált chip révén.

A laptop mérete ellenére nincs numerikus billentyűzete, ami még letisztultabbá teszi a kényelmes gépelést biztosító klaviatúrát. Az irányítást segíti az elődjénél 40 százalékkal nagyobb érintőpad, amely 15 × 10 centiméteres méretével tágas felületet kínál. Praktikus funkció, hogy a touchpad oldalán simítva lehet a hangerőt, a fényerőt szabályozni, vagy egy videóban előre-hátra ugrani.

Lenyűgöző kijelző

A kijelző a Zenbook S 16 OLED egyik leglátványosabb eleme, különösen ebben a méretben. Az OLED technológia által biztosított kontraszt és színtartomány mellett az Asus saját Lumina OLED kijelzője nagyobb színhűséget, jobb energiahatékonyságot és beégés elleni védelmet kínál. Ha mégis előfordulna beégés, a garancia keretében ingyen cserélik a kijelzőt.

A 16:10 képarányú, 2880 × 1800 (3K) felbontású kijelző lélegzetelállítóan éles képet és élethű színeket nyújt. A multimédiás élményt a hat hangszórós, Harman Kardon minősítésű audiorendszer is fokozza, Dolby Atmos támogatással, Asus okos erősítővel és mesterséges intelligencia által javított zajcsökkentéssel.

Csendes és hatékony

A kijelző a gép felületének 90 százalékát teszi ki, így a vékony kávák miatt a Zenbook S 16 mérete egy 15 colos laptopéhoz hasonló. Vékony kialakítása ellenére minden fontos csatlakozó megtalálható rajta, mint az USB 4 Type-C, USB 3.2 Gen 2 Type-A, teljes méretű HDMI-port, SD-kártyaolvasó és audiocsatlakozó. Több 4K kijelző és külső tároló is csatlakoztatható, a beépített 2 TB-os SSD pedig bőséges tárhelyet kínál.

A gigabites WiFi 7 nemcsak gyorsabb, hanem stabilabb is a korábbi generációknál, a Zenbook S 16 pedig csendes működésével is a prémium kategóriát képviseli. Fejlett hűtőrendszere kettős ventilátorral, ultravékony párakamrával és látványos hűtőráccsal rendelkezik, így nagy terhelés mellett is optimális hőmérsékleten tartja a gépet. A 78 wattórás akkumulátor gyorsan feltölthető a mellékelt 65 wattos töltővel.

Összegzés

Az új Zenbook S 16 OLED egy valódi csúcsmodell, amely a mesterséges intelligenciát is elhozza a 16 colos laptopok világába, kihasználva a Windows 11 Copilot asszisztensét és az Asus saját AI megoldásait. A csúcsteljesítményt stílusos és hordozható formában kínálja, így egy olyan gépet kapunk, amely szinte minden igényt kielégít.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr8418469639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása