Mikroműanyagokat kiszűrő mosógépet fejlesztenek

A Patagonia és a Samsung összefogott, hogy közösen küzdjenek a textíliákból és a mosásból származó mikroműanyagok ellen.

mikromuanyagokat_kiszuro_mosogepet_fejlesztenek.png

Eddig a ruhamosás során keletkező mikroműanyagokra kevesebb figyelem irányult, mint más fenntarthatósági kezdeményezésekre, például a víztakarékos technológiákra.

Pedig a szintetikus anyagok mosásakor – mint például a rugalmas farmer, a gyapjú, a nejlon és a poliészter – mikroműanyagok kerülnek a lefolyóba, még kímélő mosás esetén is jelentős mennyiségben.

Bár már most is léteznek technológiák, mint például a mosógépek kiegészítő szűrői, amelyek bizonyos mennyiségben képesek kiszűrni a mikroműanyagokat.

A Samsung és a Patagonia együttműködése azt ígéri, hogy egy eddigieknél is hatékonyabb módszerrel minimalizálják a mosásból származó mikroműanyagok mennyiségét.

A szintetikus ruhák mosása során főként a mechanikai és kémiai hatások miatt szabadulnak fel mikroszálak, amelyek a textíliák fonalaiból válnak le.

Az év végére várhatóan megjelenő új mosógép egy innovatív szűrőrendszerrel és mosási programokkal fog dolgozni, amelyek célja a mikroműanyagok kevesebb mint felére csökkentése a mosási folyamat során.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr6518476779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása