A kávé alternatívája datolyamagot, görögszénát, citromhéjat, napraforgómagot és még sok más összetevőt tartalmaz, és a gyártója szerint az igazi kávéval vetekszik. Jelenleg azonban csak 50–50 arányban keverik valódi kávéval, önállóan még nem kapható.
Lehet, hogy furcsán hangzik, de kávé, amelynek semmi köze a kávébabhoz, már nem is olyan szokatlan ötlet. Az Atomo például az egyik első cég lehet, amely egy ilyen terméket piacra dob.
A gyártó ígérete szerint ízében és koffeintartalmában is hasonlít az igazihoz, de az eddig elengedhetetlen alapanyag, a kávébab, kimarad.
A BGR a WWF jelentésére hivatkozva írja, hogy a kávébab-termesztés a hatodik legfőbb oka az erdőirtásnak, és a kávé iránti kereslet miatt ez valószínűleg nem is fog változni.
Ráadásul, a klímaváltozás elleni harc közepette egyre magasabb hegyvidékeken kell termeszteni a kávébabot, és az Európai Unióban hamarosan csak olyan kávék lesznek forgalmazhatók, amelyeknél bizonyítható, hogy előállításuk nem kapcsolódik erdőirtáshoz.
Ezért is van létjogosultsága azoknak a megoldásoknak, amelyek kávébab nélkül készülnek – bár ezek eddig valamilyen szempontból nem voltak megfelelő alternatívái a valódi kávéknak, például az ízük miatt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.