Jön a kávémentes verzió és szinte verhetetlen!

A kávé alternatívája datolyamagot, görögszénát, citromhéjat, napraforgómagot és még sok más összetevőt tartalmaz, és a gyártója szerint az igazi kávéval vetekszik. Jelenleg azonban csak 50–50 arányban keverik valódi kávéval, önállóan még nem kapható.

jon_a_kavementes_verzio_es_szinte_verhetetlen.png

Lehet, hogy furcsán hangzik, de kávé, amelynek semmi köze a kávébabhoz, már nem is olyan szokatlan ötlet. Az Atomo például az egyik első cég lehet, amely egy ilyen terméket piacra dob.

A gyártó ígérete szerint ízében és koffeintartalmában is hasonlít az igazihoz, de az eddig elengedhetetlen alapanyag, a kávébab, kimarad.

A BGR a WWF jelentésére hivatkozva írja, hogy a kávébab-termesztés a hatodik legfőbb oka az erdőirtásnak, és a kávé iránti kereslet miatt ez valószínűleg nem is fog változni.

Ráadásul, a klímaváltozás elleni harc közepette egyre magasabb hegyvidékeken kell termeszteni a kávébabot, és az Európai Unióban hamarosan csak olyan kávék lesznek forgalmazhatók, amelyeknél bizonyítható, hogy előállításuk nem kapcsolódik erdőirtáshoz.

Ezért is van létjogosultsága azoknak a megoldásoknak, amelyek kávébab nélkül készülnek – bár ezek eddig valamilyen szempontból nem voltak megfelelő alternatívái a valódi kávéknak, például az ízük miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr8218703820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása