ASUS által gyártott GeForce RTX 4080 videokártya.

Az ASUS nemrégiben leleplezte legújabb videokártyáját, amit a Noctua cég közreműködésével alkottak meg. Ez a GeForce RTX 4080 Super Noctua OC Edition, ami 16 GB GDDR6X VRAM-mal van felszerelve.

asus_altal_gyartott_geforce_rtx_4080_videokartya.png

Ez a megoldás, melyben 10 240 CUDA mag található, 310 mm hosszú, 144,8 mm magas és 87,5 mm széles. Azonban be kell venni a számításba, hogy gépházunkban 4,3 PCI bővítőhelyet foglal el. A hardvert 12+4 tűs 12VHPWR csatlakozón keresztül táplálják, és kétventilátoros hűtése 120 mm-es, SSO2 csapágyazású NF-A12x25 PWM légkavarókkal működik.

Ennek köszönhetően akár 50 °C-os hőmérsékletig passzív módban is működhet. A hőkamrás blokkot nyolc hővezető csővel támogatják, és a GPU Boost/OC frekvenciáit 2610/2640 MHz-re állították.

A memóriachipek 256 bites busszal működnek 23 GHz-es effektív órajelen. A hátlapi takarólemez perforált alumíniumból készült, és tartozékként mellékelték a csavaros VGA-támasztékot, a 6+2 tűs PCI Express/12VHPWR adaptert, valamint az öt konnektort a rozsdamentes acél I/O kereten (három DisplayPort 1.4, két HDMI 2.1a bemenet).

A két, reteszkapcsolóval léptethető BIOS-szal ellátott modell alapértelmezetten csendes beállításokkal rendelkezik. Az ASUS GPU Tweak III alkalmazás új funkciókkal bővült, mint például a Voltage-Frequency (VT) Tuner, az OSD, az importálás/exportálás lehetősége, az integrált GPU-Z interfész és a Mobile Monitor, ami lehetővé teszi az okostelefon vagy táblagép segítségével történő valós idejű monitorozást anélkül, hogy a képernyőn overlayek jelenjenek meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr9818328687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása