Jön az új PlayStation a Sony-tól

A PS5 Pro külseje hasonlít a PS5 vékony változatához, amire a legutóbbi szivárgások alapján lehetett számítani. A 4K-s Blu-ray lemezmeghajtó nem lesz része a konzolnak, azt külön kell majd megvásárolni.

jon_az_uj_playstation_a_sony-tol.png

Mark Cerny elmondása szerint a hardverfrissítések 45 százalékkal gyorsabb renderelést biztosítanak, javítják egyes játékok részletességét és növelik a képkocka sebességet (FPS).

A PS5 Pro videokártyája 28 százalékkal gyorsabb memóriával rendelkezik, és 67 százalékkal több számítási egységgel bővítették. Ezek a fejlesztések együtt 45 százalékkal gyorsabb renderelést eredményeznek, ami jelentősen javíthat a sugárkövetéses játékok teljesítményén is.

A PS5 Pro tartalmazza a Sony új mesterséges intelligenciával működő PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) funkcióját, amely lényegében az Nvidia DLSS-hez vagy az AMD FSR-hez hasonló felskálázási technika, javítva az FPS-t és a képminőséget.

A Sony „Game Boost” opciót is kínál a PS5 Pro-n, amely stabilizálhatja vagy javíthatja a támogatott PS4 és PS5 játékok teljesítményét. A konzol támogatja a Wi-Fi 7-et, a VRR-t és az 8K felbontást is.

A Sony közölte, hogy a fejlesztők ingyenes szoftverfrissítéseket készítenek a meglévő játékokhoz, amelyeket PS5 Pro Enhanced néven jelölnek meg. Az első PS5 Pro Enhanced játékok között lesz többek között az Alan Wake 2, az Assassin’s Creed: Shadows, a Hogwarts Legacy, a Marvel’s Spider-Man 2 és a The Last of Us Part II Remastered.

A PS5 Pro kompatibilis a PlayStation VR2 fejhallgatóval, a PlayStation Portal kézi konzollal és a meglévő PS5 kontrollerekkel is. A Sony szerint a PS5 Pro felhasználói felületén és hálózati szolgáltatásain nem lesz változás, így azok azonosak maradnak a jelenlegi konzollal.

A Sony bejelentette, hogy a PlayStation 5 Pro november 7-én jelenik meg, egy különleges technikai bemutató során.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr2818491908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása