Új cserélhető aksis fülhallgató a Fairphone kínálatában

Általános szabály, hogy egy teljesen vezeték nélküli fülhallgató csak addig használható, amíg a beépített akkumulátor működik. Ha lemerül az energia, általában kidobásra kerül az eszköz, mivel a dizájn nem teszi lehetővé a javítást.

uj_cserelheto_aksis_fulhallgato_a_fairphone_kinalataban.png

E problémára megoldást nyújt a most bemutatott Fairphone Fairbuds, amelyet 149 eurós áron már megvásárolhatunk a cég online üzletében, fekete vagy fehér színben, hároméves garanciával. Ez nem az első vezeték nélküli fülhallgatója a cégnek; korábban volt egy Fairphone Earbuds nevű termékük is, de azt már nem lehet beszerezni, csak alkatrészeket lehet hozzá rendelni. Sajnos azonban ez sem volt javítható, ugyanúgy érvényesült rá az előzőleg említett szabály, mint más vezeték nélküli fülhallgatókra.

Ahogyan a mi általunk is szétszedett vezeték nélküli fejhallgató, a Fairbuds XL, úgy a fülhallgató is könnyen javítható otthon, és a Fairphone cseredarabokat is biztosít. A hordozótartó két fő részből áll: a külső héj, a központi rész és az akkumulátor, amelyeket külön-külön meg lehet rendelni a gyártótól.

A fülesekből lehet külön jobb és bal darabot rendelni, vagy csak fülhallgató akkumulátort is. Utóbbi 10 euró / pár áron van a webáruházban, tehát mindkét fülhallgatóban egyszerre lehet cserélni az elemet. A művelet egyszerűnek tűnik, egy szilikon védőt kell lehúzni, ki kell pattintani a fülhallgató oldalán egy kis ajtót és kivenni az akkumulátort. A fülesekben használt újratölthető akkumulátorok 45 mAh kapacitásúak, elméletileg 500 teljes ciklust bírnak ki, és méretük és formájuk hasonlít leginkább az SR41 / LR41 gombelemekre.

A tokban lévő akkumulátor kapacitása 500 mAh, a teljes töltés két órát vesz igénybe, és összesen 26 órán keresztül lehet vele zenét hallgatni. USB-C töltés lehetséges, de vezeték nélküli nem, a fülesek kapcsán pedig 5 órányi folyamatos működést ígér a bekapcsolt ANC.

Az IP54-es védelemmel és három-három mikrofonnal rendelkeznek a fülhallgatók, érintőfelülettel kívül, és viselést érzékelő közelségi érzékelővel belül. Méretük 28,7 x 24,6 x 21 mm, ami viszonylag nagy a vezeték nélküli fülhallgatók között, bár kicsit kisebb, mint a Sony WF-1000XM3.

A Fairbuds újrahasznosított és etikus anyagokból készül, a készülékház műanyag, a hangszóró pedig titán borítású 11 mm-es dinamikus meghajtóval rendelkezik. Az impedancia 16 Ohm, a frekvenciaválasz a szokásos 20 Hz és 20 kHz közötti, az érzékenység pedig 104 dB 1 kHz-en.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr3918376315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása