Airdropok: A legnépszerűbb fogadások

A kriptopiaci szereplők nagy mértékben bíznak abban, hogy melyik milliárd dolláros protokoll következik majd airdropokkal. Az airdropok révén egyes piaci szereplők és felhasználók akár több ezer dollár értékű új eszközökhöz juthatnak. És itt nem csak átvitt értelemben történnek fogadások. A Polymarket "Airdrops by June 30?" piaca eddig már 400000 dollárt értékben tartalmaz fogadásokat.

Bár ez látszólag kevés, a kripto előrejelző platform számára ez jelentős, ha az amerikai elnökválasztási piacot nem számoljuk. Ez eddig már 105 millió dollárt vonzott, ami minden más korábbi rekordot túlszárnyal. A fogadási piacok 23 különböző hálózatot, platformot és másodlagos protokollt sorolnak fel, mindegyik legalább két hónapja aktív és jelentős felhasználói aktivitással.

Közülük négy, a Solana NFT piactere, a Tensor, a Parcl ingatlancsere-platform, a Drift származékos termékes platform és a Swell restakelési platform már megerősítette az airdropot. Így a február óta fogadásokat kötő spekulánsok 80%-os nyereséget értek el.

Most a legtöbben a Base és a Blast másodlagos protokolljaira összpontosítanak, valamint az Eigenlayer restakelési eszközre és a Friend.Tech-re. Arra már majdnem 100 ezer dollárt fogadtak, hogy a LayerZero április végéig airdropot hajt végre.

a_legnepszerubb_fogadasok.png

Az "igen" részvények jelenleg körülbelül két cent körül mozognak, ami azt jelzi, hogy a piac szerint nincs nagy esély erre. Minden részvény egyébként 1 dollárt fizet, ha bejön a tipp. A LayerZero, amely 50 blokkláncot köt össze a hálózatán keresztül, korábban megerősítette, hogy valamikor 2024 első felében tervez airdropot, de azóta kevés részletet közölt.

A Blast és a Friend.Tech már több mint 30000 dollárt gyűjtött össze. Alapvetően ők a felhasználóknak az aktivitásuk alapján egy számértéket adnak és azt ígérik, hogy egyszer majd tokeneket kapnak érte. A legnagyobb figyelmet azonban az Eigenlayer vonzotta.

Több mint 56000 dollárt fogadnak arra, hogy a platform június 30. előtt airdropot hajt végre, 66%-os valószínűséggel. Egy külön piac, amely április 30-áig terjedő időszakra fogadási lehetőséget kínál, még több pénzt, 63 000 dollárt vonzott, de csak 17%-os eséllyel.

A másodlagos hálózatok vagy protokollok egy fő blokkláncra, például az Ethereumra épülnek, ezzel segítve a skálázhatóságot és csökkentve a sebezhetőséget. A restaking most nagyon népszerű. Ez egy módja annak, hogy az ethert az Ethereum fő láncain kívül is munkára lehet bírni. Az olyan platformokon, mint az EigenLayer, a zárolt érték mindössze kilenc hónap alatt több mint 13 milliárd dollárra nőtt.

Az adatok azt mutatják, hogy ez főként a hagyományos ETH stakeléshez képest valamivel magasabb kamatoknak (több mint 5%, szemben a Lido 3,3%-ával), valamint a jövőbeni airdrop lehetőségének köszönhető. De a Polymarketen mindenre lehet fogadni. Például május elsején majd 212 ezer dollárnyi fogadás kerül elszámolásra, hogy 2024. márciusában a globális szárazföld-tenger hőmérsékleti index 1,37%-kal fog-e emelkedni vagy sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr1918378337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása