Az AMD elhalasztotta a Ryzen 9000-es processzorok bemutatóját

Az idei Computexen az AMD bemutatta az új Ryzen 9000-es processzorokat, köztük a 16 magos, 32 szálas csúcsmodellt, a Ryzen 9 9950X-et, amelyet a vállalat "a világ legerősebb asztali fogyasztói processzoraként" reklámozott.

az_amd_elhalasztotta_a_ryzen_9000-es_processzorok_bemutatojat.png

Az eredeti terv szerint ezek a processzorok július végén kerültek volna a boltokba, de az AMD most "óvatosságból" egy-két héttel elhalasztotta a bevezetést.

Nincs ok aggodalomra, nincsenek komoly problémák a processzorokkal - legalábbis Stacy MacDiarmid, az AMD szóvivője szerint, aki a The Verge-nek nyilatkozott a késedelemmel kapcsolatban. A helyzet az, hogy néhány kiszállított processzor nem felelt meg bizonyos minőségi követelményeknek, és a vállalat nem akar kockáztatni.

"Nagyon értékeljük a Ryzen 9000 sorozat iránti fokozott érdeklődést. A végső ellenőrzések során észleltük, hogy a partnereinknek szállított kezdeti gyártási egységek nem teljesítettek teljes mértékben a minőségi elvárásainknak.

Óvatosságból és annak érdekében, hogy minden Ryzen-felhasználónak a legjobb élményt biztosítsuk, együttműködünk értékesítési partnereinkkel, hogy az első gyártási egységeket új egységekre cseréljük. Ennek következtében a kiskereskedelmi elérhetőségben rövid késedelem várható" - olvasható az AMD közleményében.

Az AMD tehát már elindította azon processzorok visszahívását, amelyek nem feleltek meg a követelményeknek. A szóvivő hozzátette, hogy a mérnökök bíznak benne, hogy az új lapkák nem késlekednek tovább.

A késedelem miatt a Ryzen 7 9700X és a Ryzen 5 9600X várhatóan augusztus 8-án, míg a Ryzen 9 9950X és a Ryzen 9 9900X augusztus 15-én kerül forgalomba.

A bejegyzés trackback címe:

https://techgeek.blog.hu/api/trackback/id/tr9718454685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása